Protetika

 

KRUNE

Ponekad oštećenja  zuba nije moguće opskrbiti ispunima, već je potrebna izrada laboratorijske krune. Preostali dio zuba se brušenjem smanjuje u oblik potreban za izradu krune. Uzima se otisak, te pristupa laboratorijsko dijelu izrade nadomjestka.Gotova laboratorijska kruna se u ustima isprobava i prilagođava te na kraju cementira.

 

MOSTOVI

Kod nedostatka jednog ili više zubi moguća je izrada mostova. Zubi nosači budućeg mosta moraju se brušenjem smanjiti na potrebnu veličinu. Uzima se otisak, te pristupa laboratorijsko dijelu izrade nadomjestka. Gotov laboratorijski most se u ustima isprobava i prilagođava te na kraju cementira.

PROTEZE

Proteze se izrađuju kod većeg i potpunog gubitka broja zubi, a da pri tom nije moguće izraditi most ili ugraditi implantate.Proteze mogu biti potpune ili djelomične. Kad god je moguće pacijentu je ugodnije učiniti djelomičnu protezu koja se pridržava za preostale zuba i/ili implantate, kako bi proteza bila stabilnija. Mogućnosti vezanja za preostale zube ima više, a ovdje prikazujemo vezanje pomoću teleskopskih kruna. Preostali zubi se brušenje smanjuju za potrebu nošenja teleskopskih kruna. Uzima se otisak, te pristupa laboratorijskoj izradi unutarnjih teleskopskih kruna. Unutarnje teleskopske krune. Vanjske teleskopske krune. Izrada protezne konstrukcije vezane uz vanjske teleskope. Izrada akrilatnog dijela proteze sa umjetnim zubima. 

Kontaktirajte nas putem ove forme
ili nazovite telefonom na: +385 (1) 5805 656

Please publish modules in offcanvas position.